ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 65 - 69 ετών

Εμβολιασμός: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 65 - 69 ετών
INTIME

Την Παρασκευή 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 65 - 69 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την περασμένη Παρασκευή 26 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών ηλικίας 70-74 ετών και υπήρξε «εκπληκτική συμμετοχή», καθώς κλείστηκαν ήδη 230.000 ραντεβού, όπως ανέφερε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων

Επιπλέον, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός νέου μηχανισμού αναπλήρωσης αδιάθετων δόσεων με λίστα αναμονής για τους πολίτες.

Όπως διευκρίνισε, κάθε πολίτης που κλείνει ραντεβού εμβολιασμού έχει το δικαίωμα να μπει και σε αυτήν τη λίστα αναμονής. Μέσω της λίστας αυτής θα μπορούσε να εμβολιαστεί νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται βάσει του ραντεβού που έχει κλείσει, μέσω της διανομής των αδιάθετων δόσεων.

Η λίστα αναμονής θα καταρτίζεται μέσω αυτόματου μηχανισμού, ενώ εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν αδιάθετες δόσεις, μετά και από την ενεργοποίηση της λίστας αναμονής, ενεργοποιείται το υπάρχον σύστημα, κατά το οποίο αυτές χορηγούνται στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα, σε αυτόν τον μηχανισμό αναπλήρωσης εντάσσονται από αυτήν την εβδομάδα και οι εκπαιδευτικοί, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων

Όπως σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από 1η Απριλίου ανοίγουν όλα τα νέα εμβολιαστικά κέντρα. Έτσι, εντός Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν γίνει 1.630.000 από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράματος. Ειδικότερα, 1.065.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης φθάνει το 10,14%.

Ο προγραμματισμός των προμηθειών:

Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες εμβολίων που αναμένει η χώρα, ανακοινώθηκε ότι:

Από την Pfizer περιμένουμε τον Απρίλιο 1.100.000 δόσεις εμβολίου.
Από την AstraΖeneca περιμένουμε τον Απρίλιο 450.000 δόσεις.
Από την Moderna περιμένουμε τον Απρίλιο 100.000 δόσεις κι άλλη μία παρτίδα αργότερα.
Η Johnson & Johnson έστειλε ένα ενδεικτικό πλάνο τριμήνου με 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάρτιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ