ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα – Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα – Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας

Στο «κόκκινο» παραμένει για μία ακόμη εβδομάδα η Ελλάδα όπως φαίνεται στους αναθεωρημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Στον χάρτη που δημοσιεύθηκε σήμερα καταγράφονται τα στοιχεία τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα αλλά και τον δείκτη θετικότητας από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας είναι ακόμα στο «κίτρινο», όπως επίσης και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Στην κορύφωσή του βρίσκεται το τρίτο κύμα της πανδημίας, με το σύστημα Υγείας να έχει ξεπεράσει τα όρια του, με δεκάδες ασθενείς κορωνοϊού να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.491, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 267.172 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.160 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.717 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 561 (ημερήσια μεταβολή +17.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 448
ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ