Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα σε νεοσύλλεκτους στο ΚΕΥΠ Λαμίας
Ανανεώθηκε:
Συνολικά 57 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο τριήμερο σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) Λαμίας.
Τα κρούσματα καταγράφονται στην κατάταξη της 2021 Β’ ΕΣΣΟ από 8 έως 11 Μαρτίου για όσους κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και κυρίως για στρατεύσιμους από 16 έως 19 Μαρτίου κλάσεως 2023 (γεννημένοι το 2002). Πρόκειται για περιστατικά που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς νοσηλείες εκτός στρατοπέδου ή στρατιωτικού νοσοκομείου.
Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για περιστατικά ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση για ασθενείς που περνούν ήπια τη νόσο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Σημειώνεται πάντως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό. Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου (εκτός αν είναι κάτι πιο σοβαρό).
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, υπάρχει η σημαντική «λεπτομέρεια» της «χρέωσης» των συγκεκριμένων κρουσμάτων ως κατοίκων Λαμίας, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά και πλασματικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, αφετέρου έχει ανεβάσει πάρα πολύ των αριθμών των μολύνσεων.
Ενδεικτικά, από τις 17 έως 31 Μαρτίου τα περιστατικά covid στην πόλη της Λαμίας είναι 240. Τα κρούσματα σε άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, είναι 56 και από τις 25 Μαρτίου μέχρι σήμερα 40, ενώ το τελευταίο 3ημερο, 27 (τα 14 στις 31 Μαρτίου).
Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν στην Ινδία - Υπέγραψε σειρά από συμφωνίες με τον Μόντι
18:06
Χαρίτσης κατά Τσίπρα: «Ορισμός πολιτικής αποτυχίας η εκλογική συντριβή του το 2023»
17:57
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
17:53
ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
17:45