ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Εύβοια: Έρευνα για το θάνατο των τριών εργαζομένων από ηλεκτροπληξία

Τραγωδία στην Εύβοια: Έρευνα για το θάνατο των τριών εργαζομένων από ηλεκτροπληξία
ΙΝΤΙΜΕ / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Έρευνα διεξάγεται για τις συνθήκες του δυστυχήματος στην Εύβοια όπου τρεις εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρέθηκε ήδη από χθες στο σημείο, προκειμένου να εξακριβώσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι' αυτού του είδους τις εργασίες.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους χθες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Εύβοια και ταχεία ανάρρωση στον τέταρτο εργαζόμενο, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλιβερίου.

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Συλλήψεις για το δυστύχημα

Στο μεταξύ, κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση σωματικών βλαβών αντιμετωπίζουν κατά πληροφορίες οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Γυμνό της Εύβοιας και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα του ΔΕΔΔΗΕ, όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, η εταιρεία θα κάνει ό,τι πρέπει, για να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση στις οικογένειες των τριών εργατών που έχασαν τη ζωή τους συνέπεια ηλεκτροπληξίας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων του ΔΕΔΔΗΕ στο Γυμνό Ερέτριας, στην Εύβοια, εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ