ΕΛΛΑΔΑ

Παυλάκης για άνοιγμα λιανεμπορίου: Δεν είναι σοβαρές αυτές οι συνταγές - Αρνητικός και για Πάσχα

Παυλάκης για άνοιγμα λιανεμπορίου: Δεν είναι σοβαρές αυτές οι συνταγές - Αρνητικός και για Πάσχα
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρνητικές επιπτώσεις θεωρεί ότι θα έχει για την πορεία της πανδημίας το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την Δευτέρα, ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά κατά και της άρσης των περιορισμών το Πάσχα

Για το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Παυλάκης είπε πως «παίζουμε με τη φωτιά και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» και πρόσθεσε πως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα πόσα κρούσματα θα φέρει αυτό το άνοιγμα, πόσο γρήγορα και αν το σύστημα υγείας θα το αντέξει.

«Δεν είναι σοβαρές συνταγές αυτά τα πράγματα», είπε σχολιάζοντας πως η Ελλάδα ανοίγει στην κορυφή της πανδημίας και ελπίζοντας πως «το τοίχος των σωφρόνων» θα συνεχίσει να δουλεύει.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για διακοινοτικές μετακινήσεις το Πάσχα, ο καθηγητής τόνισε: «Αν το Πάσχα ανοίξει η Ελλάδα παίζεται το καλοκαίρι φοβερά επικίνδυνα. Όλα αυτά τα κρούσματα στις μεγάλες πόλεις και πάνε και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδα και φανταστείτε τι θα γίνει με όλα αυτά τα κρούσματα στα μικρά μέρη».

Συνέκρινε τα κρούσματα σε Πορτογαλία και Ελλάδα υποστηρίζοντας πως στην ιβηρική χώρα λειτούργησε ο «άγιος φόβος», ενώ για την Ελλάδα είπε πως τα έχει πάει καλύτερα από Πορτογαλία και Ισραήλ.

«Αν υπάρχει αποφασιστικότητα, το κύμα κόβεται. Ο ελληνικός λαός θέλει μια στιβαρή ηγεσία για να τα καταφέρει», υποστήριξε. Για την ελληνική κυβέρνηση είπε πως πρέπει να βάλει κόκκινες γραμμές και να τις κρατήσει.

Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astra Zeneca λέγοντας πως σε κλινικές μελέτες που έχουν γίνει, δε φάνηκε τίποτα το ανησυχητικό και πως το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι σωτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ