ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΙΣΑ: Έκκληση για αυστήρη τήρηση των μέτρων με φόντο το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Κορωνοϊός - ΙΣΑ: Έκκληση για αυστήρη τήρηση των μέτρων με φόντο το άνοιγμα του λιανεμπορίου
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί, με ανακοίνωσή του την Κυριακή, τους πολίτες της Αττικής, να τηρούν με αυστηρότητα και συνέπεια τα μέτρα ατομικής προστασίας έναντι του κορωνοϊού, εν όψει του ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Τα μέλη του Δ.Σ. επισήμαναν την κρισιμότητα της κατάστασης και κάλεσαν τόσο τους πολίτες όσο και την πολιτεία να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για μια ασφαλή σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να καταστεί ισχυρό απέναντι στις υγειονομικές απειλές.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Αυτή την ώρα η ατομική ευθύνη του πολίτη αυτή έχει καθοριστική σημασία, για την προστασία τόσο τη δική του όσο και της κοινωνίας. Είναι στο χέρι όλων μας να επιστρέψουμε με ασφάλεια στη κανονικότητα και να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Παράλληλα, στην προσπάθεια να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχει μεγάλη σημασία η στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική που θα το καταστήσει ισχυρό, απέναντι σε κάθε τωρινή ή μελλοντική απειλή. Μόνο έτσι θα αποτραπεί μια νέα αιμορραγία, του άξιου ιατρικού επιστημονικού προσωπικού μας, προς το εξωτερικό που θα αποδυναμώσει περαιτέρω υγειονομικά τη χώρα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ