ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Επιστροφή στα θρανία μόνο για τη Γ’ Λυκείου

Εξαδάκτυλος: Επιστροφή στα θρανία μόνο για τη Γ’ Λυκείου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μόνο η Γ’ Λυκείου θα επιστρέψει στα θρανία από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, όπως ζήτησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ερωτηθείς εάν τα παιδιά μπορούν να δώσουν Πανελλήνιες με τα σημερινά δεδομένα, ο ίδιος είπε πως εάν δεν λειτουργεί η υπόλοιπη εκπαίδευση και υπάρχουν πολλές αίθουσες ώστε τα παιδιά να μπαίνουν στις αίθουσες σε μικρούς αριθμούς, τότε μπορεί να γίνει.

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως το βήμα αυτό δεν γίνεται επειδή έχουμε αφήσει πίσω μας το πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά στην αναστολή της επαναλειτουργίας των καταστημάτων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση ήταν σωστή τονίζοντας ότι:

«Όταν επί τρεις ημέρες αυξάνει κατακόρυφα η πίεση στο σύστημα υγείας και ξεκινούν οι εφημερίες χωρίς ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και με δεδομένο ότι το μεγάλο κέντρο της χώρας λειτουργεί ήδη με 100% πληρότητα, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο».

Μάλιστα, όπως εξήγησε, από την περασμένη Τετάρτη που ανακοινώθηκε το άνοιγμα σε αυτές τις περιοχές παρατηρήθηκε ραγδαία επιδείνωση.

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως αυτό πρέπει να γίνει μόνο μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας.

«Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ