ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου
ΙΝΤΙΜΕ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων κάθισε σήμερα ο κατηγορούμενος για το φονικό στα Ανώγεια ωστόσο η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η δίκη ξεκίνησε κανονικά -και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, αλλά τελικά η διαδικασία διεκόπη για την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ζήτησαν αναβολή καθώς όπως είπαν, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορούν να δώσουν το παρών δυο από τους εντολείς τους. Παράλληλα, επικαλέστηκαν δυσκολίες καθώς ο δήμος Ανωγείων βρίσκεται σε «βαθύ κόκκινο» λόγω του κορωνοιού, αίτημα ωστόσο το οποίο απορρίφθηκε, σύμφωνα με το τοπικό site Cretapost.

Σχεδόν 11 μήνες μετά το φονικό στα Ανώγεια, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, που κατηγορείται πως σκότωσε τον 30χρονο κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό στο δρόμο τον Μάιο του 2020. Μάλιστα, μία από τις σφαίρες που διαπέρασαν το σώμα του 32χρονου θύματος, εξερχόμενη φέρεται να τραυμάτισε στην κνήμη έναν Ανωγειανό, ο οποίος είχε προστρέξει για να χωρίσει τους δύο άντρες.

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι Ανωγείων, την επομένη της Πρωτομαγιάς. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές σημειώθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Αφού τρίτα πρόσωπα κατάφεραν να τους χωρίσουν, σύμφωνα με το τοπικό site cretapost, ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχώρησε βιαστικά προς την οικία του για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας.

Στην απολογία του ο 30χρονος κατηγορούμενος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ