ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων
INTIME

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές Λυκείου στα θρανία «ζυγίζουν» αυτήν την ώρα οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Αύριο, Τετάρτη, η Επιτροπή θα συνεδριάσει, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να κάνει την εισήγησή της.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της δια ζώσης διδασκαλίας σε κάποιες τάξεις του Λυκείου από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η επιστροφή στις τάξεις θα γίνει με την αυστηρή χρήση των self test όπως έχουν περιγράψει κυβερνητικά στελέχη και ειδικοί τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων προκειμένου να μελετήσει εις βάθος τα τελευταία στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα και κυρίως στις περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο», μεταξύ των οποίων είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Αύριο, Τετάρτη, πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με την συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για να κάνει την τελική εισήγησή της για το ζήτημα των σχολείων.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στόχος είναι το άνοιγμα τουλάχιστον της Γ’ Λυκείου την ερχόμενη Δευτέρα και το σταδιακό άνοιγμα των υπόλοιπων τάξεων, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα υπάρχουν στα φαρμακεία αρκετά self test για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Οι πρώτες παρτίδες των self test -περίπου 1 εκατομμύριο- παρελήφθησαν το Σάββατο και ήδη διανέμονται στα φαρμακεία. Στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες σε όλα τα φαρμακεία της χώρας, προκειμένου να μπορούν να τα προμηθευτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr, όπου θα δηλώνονται τα θετικά self test.

Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα για το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ. Εάν ο μαθητής δεν έχει βεβαίωση αρνητικού self test δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο και θα παίρνει απουσία, ενώ δεν θα μπορεί να κάνει και τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενταχθεί στη λίστα αναμονής για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ