ΕΛΛΑΔΑ

Φουρθιώτης: Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή φρούρησής μου, κινδυνεύει η ζωή μου

Φουρθιώτης: Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή φρούρησής μου, κινδυνεύει η ζωή μου
Screen Grab

Άμεσο κίνδυνο της σωματικής βλάβης της ζωής του ακόμα και θάνατο επικαλείται ο Μένιος Φουρθιώτης εξαιτίας της κατάργησης της προσωπικής αστυνομικής φρουράς του ζητώντας για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως υποστηρίζει, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή η οποία να «παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα φρούρησής του.

Σύμφωνα με το Μένιο Φουρθιώτη και το αίτημά του προς την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ, το Δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του.

Ειδικότερα, μετά την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε χθες στο ΣτΕ κατά της πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης δια του συνηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε αίτηση αναστολής, ενώ υπέβαλε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρει ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσεις 9 πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν ποσοτικά και ποιοτικά τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα 141/2019.

Τονίζει επίσης ότι 11 μέρες μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για το επόμενο τρίμηνο, στη συνέχεια εκδόθηκε η από 31.3.2021 προσβαλλόμενη πράξη με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Όμως, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη η πράξη μείωσης των μέτρων ασφαλείας παραβιάζει μια σειρά άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 2, 5 και 21) τα οποία προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει την προστασία της ζωής, υγείας και της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών. Κατά συνέπεια, προσθέτει, το Δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω των απειλών κατά της ζωής του, ενώ υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που γινόταν αναφορά στο πρόσωπό του, εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε οπισθοστερνικό άλγος και καρδιακή αρρυθμία και του συνεστήθη η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας και του υπεδείχθη διατροφική αγωγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ