ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα οι συζητήσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα οι συζητήσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Διευκρινίσεις για τον τρόπο ανοίγματος των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα και τη διαδικασία με τα self test έδωσε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μαθητές και καθηγητές θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test δύο φορές την εβδομάδα και μέσω της πλατφόρμας θα εκδίδεται «κάρτα εισόδου» που θα επιδεικνύουν οι μαθητές στον καθηγητή της πρώτης ώρας, όταν το τεστ τους βγαίνει θετικό.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί, υποδεικνύοντας την κάρτα τους στην διεύθυνση του σχολείου.

Παράλληλα συζητήσεις γίνονται για υποβολή σε υποχρεωτικό τεστ και για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων.

Αναφορικά με το άνοιγμα των φροντιστηρίων, η κα Κεραμέως είπε πως «δεν έχουμε το πράσινο φως γι' αυτό».

Μιλώντας στον Αντ1, η υπουργός αποκάλυψε ωστόσο ότι το υπουργείο δεν θα εισηγηθεί στην επιτροπή των άνοιγμα των Γυμνασίων, των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων πριν το Πάσχα.

«Θα ζητήσετε το άνοιγμα των Γυμνασίων την επόμενη εβδομάδα;» ρωτήθηκε η υπουργός Παιδείας, με την Νίκη Κεραμέως να απαντά «για πριν το Πάσχα, όχι».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 12 Απριλίου επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των Λυκείων μετά τη θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, παρά το γεγονός ότι στη σχετική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων υπήρξαν αρκετοί επιστήμονες (οχτώ) που ψήφισαν αρνητικά.

Ειδικά, διάσταση απόψεων υπήρξε για τα εξής θέματα: Αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου ή μόνο η Γ’ Λυκείου και για τα σχολεία στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ