ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα σχολεία της Αττικής

Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα σχολεία της Αττικής
INTIME

Ετοιμάζονται πυρετωδώς οι δήμοι Αττικής να υποδεχτούν, τη Δευτέρα 12 Απριλίου, μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς σχολικές μονάδες. 

Ηδη έχουν ξεκινήσει και γίνονται σχολαστικές απολυμάνσεις στα κτιριακά συγκροτήματα των Λυκείων από ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων, του δήμου Γλυφάδας και πολλών ακόμη δήμων της Αττικής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, σχετικά με την προετοιμασία για τον άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα:

«Η αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Λύκεια της πόλης ξεκίνησε και ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να υποδεχτεί, την Δευτέρα 12 Απριλίου, μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς σχολικές μονάδες.

Ήδη έχουν ξεκινήσει, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Υγείας και Παιδείας Μανόλη Καλαμπόκα, και ολοκληρώνονται μέχρι τη Κυριακή 11 Απριλίου, πλήρεις και σχολαστικές απολυμάνσεις στα κτιριακά συγκροτήματα των Λυκείων από ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα, το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, θα εξυπηρετεί εντατικά και αδιάλειπτα τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε όλοι οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές και τους εργαζομενους (αίθουσες, τουαλέτες κ.λπ) να είναι καθαροί, ασφαλείς και περιποιημένοι. Τέλος, σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις θα υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες, ενώ συνεχίζεται η οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, έτσι ώστε οι σχολικές μονάδες να καλύπτουν άμεσα τις λειτουργικές ανάγκες τους».

Πυρετωδώς προετοιμάζεται και ο Δήμος Γλυφάδας για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ