ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Επαναλειτουργία λιανεμπορίου σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Χαρδαλιάς: Επαναλειτουργία λιανεμπορίου σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ
INTIME

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και στην Κοζάνη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ανακοίνωσε μικρή αύξηση ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα πολύ μεγάλα καταστήματα, καθώς και άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, τα εμπορικά καταστήματα στην Αχαΐα θα λειτουργούν τόσο με τη μέθοδο του click away όσο και του click inside, πάντα με ραντεβού.

Ωστόσο, αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών που μπορούν να βρίσκονται εντός καταστήματος. Συγκεκριμένα, αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

  • Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά
  • Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης ακόμη.

Στη Θεσσαλονίκη, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away.

Σε αναστολή παραμένει η αγορά στην Κοζάνη, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα καταργηθεί η προϋπόθεση να υπάρχει ραντεβού για τις αγορές στα εμπορικά καταστήματα, η Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησε πως το θέμα τέθηκε από την κυβέρνηση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ωστόσο κρίθηκε πως το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Αττική, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το ζήτημα θα εξεταστεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ