ΕΛΛΑΔΑ

Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου για τον θάνατό του Ι.Τσούνη

Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου για τον θάνατό του Ι.Τσούνη
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της. Και όλοι σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Και επισημαίνει: «Του ανθρώπου, που υπηρέτησε τη χώρα από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Που στάθηκε δίπλα της, σταθερός και σεμνός ευργέτης, για δεκαετίες ολόκληρες. Και λίγο πριν από τη δύση της μακράς και δημιουργικής ζωής του, δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σακελλαροπούλου: Θλίψη σε όλους τους Έλληνες

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «έφυγε» ένας γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος.

«Εθνικός ευεργέτης, γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος, ο Ιάκωβος Τσούνης, με το ήθος και τη μεγάλη προσφορά του ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνει στη χώρα μια σπουδαία κληρονομιά. Η απώλειά του προκαλεί θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη», ανέφερε το μήνυμα της κ. Σακελλαροπούλου.

Ο εφοπλιστής, είχε δωρίσει πρόσφατα όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και είχε τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη σημαντική προσφορά του.

Την απώλεια του ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων, του εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από την τελευταία παρασημοφόρηση του εκλιπόντος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έφυγε από τη ζωή ο ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης. Ευγνωμοσύνη και σεβασμός για την προσφορά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με μήνυμά του στα social media, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο θάνατος του Ιάκωβου Τσούνη συνιστά «απώλεια ενός Μοναδικού Έλληνα».

«Ο νεότερος βετεράνος του Β’ΠΠ, Εθν. Ευεργέτης Υπτγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης εξέπνευσε σήμερα. Υπήρξε αφοσιωμένος ευπατρίδης, υποστηρικτής των ΕΔ και άξιο Τέκνο της Πατρίδος. Θα λείψει σε όλους μας! Συλλυπούμαι βαθύτατα την οικογένειά του για την απώλεια αυτού του Μοναδικού Έλληνος!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Φλώρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ