ΕΛΛΑΔΑ

Σταμπουλίδης: Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Σταμπουλίδης: Πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, εξήγησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης, τονίζοντας παράλληλα πως η πρώτη εβδομάδα ανοίγματος στην υπόλοιπη χώρα κύλησε ομαλά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι «μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω».

Στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου είναι μερική, καθώς από αύριο επιτρέπεται το click away –δηλαδή η παράδοση εκτός καταστήματος.

«Προκειμένου να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή» δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, είπε πως η Αχαΐα μπαίνει πλέον στο status της Αττικής, τόσο με click away όσο και με αγορές εντός του καταστήματος.

«Θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Κοζάνη, δήλωσε πως έμεινε σε μια επιπλέον εβδομάδα αναστολής και αναφέρθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, με θέμα συζήτησης την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

«Χθες κάναμε μια ευρεία σύσκεψη για την Κοζάνη και βεβαιώθηκε ότι χρειάζεται μια τοπική προσπάθεια προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού, να συμμετέχουν περισσότερο οι συμπολίτες μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και φυσικά από την πλευρά μας θα πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους» εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης.

Ο ίδιος υπενθύμισε δε πως για τη στήριξη των επιχειρήσεων έχουν ενεργοποιηθεί χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική οικονομία, σε καιρό ειρήνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ