ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στους 17 οι νεκροί στη Μαλεσίνα – Πέντε θάνατοι σε 24 ώρες στην Φθιώτιδα

Κορωνοϊός: Στους 17 οι νεκροί στη Μαλεσίνα – Πέντε θάνατοι σε 24 ώρες στην Φθιώτιδα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες, η Φθιώτιδα καταγράφει πέντε θανάτους από κορωνοϊό

Συγκεκριμένα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και ξημερώματα Κυριακής, 11 Απριλίου, κατέληξαν στο Νοσοκομείο Λαμίας και στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου πέντε συνάνθρωποι μας, από επιπλοκές της Covid-19.

Όπως μεταδίδει το lamiareport, o 16ος θάνατος κατοίκου από τη Μαλεσίνα δυστυχώς δεν ήταν ο τελευταίος.

Μετά τον 84χρονο ακολούθησε η είδηση της απώλειας ενός 85χρονου από την ίδια περιοχή, παππούς της νύφης από τον επίμαχο γάμο της 21ης Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τους θανάτους σε 17 από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Νωρίτερα κατέληξε στο Νοσοκομείο του Βόλου 76χρονος από την Αταλάντη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ το βράδυ του Σαββάτου πέθανε στη ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου Λαμίας ένας ακόμη 66χρονος άνδρας από την Αταλάντη που είχε διασωληνωθεί στις 3 Απριλίου.

Η μακριά και μακάβρια λίστα θανάτων μεγάλωσε κι άλλο τα ξημερώματα της Κυριακής, με την απώλεια ενός άλλου 66χρονου, αυτή τη φορά από τη Λαμία, που κατέληξε επίσης στη ΜΕΘ μετά από επιπλοκές της νόσου. Είχε δώσει μεγάλη μάχη στην Κλινική-Covid από τις 13 Μαρτίου και την 1η Απριλίου φάνηκε να σταθεροποιείται η κατάστασή του καθώς είχε πλέον αρνητικοποιηθεί και θα συνέχιζε τη θεραπεία του στην Πνευμονολογική. Δυστυχώς στις 4 Απριλίου η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί, χωρίς τελικά να καταφέρει να βγει νικητής.

Από την αρχή της πανδημίας η Φθιώτιδα μετρά 86 θανάτους, ενώ από τις αρχές Μαρτίου οι θάνατοι είναι 42. Από αυτούς οι 17 αφορούν τη Μαλεσίνα και οι 27 γενικότερα το Δήμο Λοκρών, ηλικίας από 38 μέχρι 96 ετών, 27 άνδρες και 15 γυναίκες.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε και τρεις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, μίας γυναίκας 77 ετών και δύο ανδρών 81 και 87 ετών, που κατέληξαν στην Κλινική κορωνοϊού. Η Εύβοια πληρώνει επίσης βαρύ φόρο στη νόσο με συνολικά 55 θανάτους, έχοντας μάλιστα και τον πρώτο χρονικά που καταγράφηκε στη Στερεά, στις 3 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ