ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ - καρέ το άνοιγμα των Λυκείων: Διευθυντής σχολείου περιγράφει τη διαδικασία

Καρέ - καρέ το άνοιγμα των Λυκείων: Διευθυντής σχολείου περιγράφει τη διαδικασία
CNN GREECE/ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΥΤΙΛΗ

Το τρίτο... πρώτο κουδούνι της χρονιάς άκουσαν σήμερα οι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι επιστρέφουν στις φυσικές τους τάξεις μετά από πέντε μήνες και μία εβδομάδα τηλεκπαίδευσης.

Οι μαθητές πέρασαν την είσοδο των σχολείων τους λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευσή τους, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από τη διενέργεια του πρώτου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, συνολικά 408 ασυμπτωματικοί, δυνητικά νοσούντες, εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self test στην αντίστοιχη πλατφόρμα από τις 8 σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, αρνητικά τεστ δήλωσαν 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172.

Η θετικότητα στα self-test φτάνει στο 0,27%.

Τα 408 άτομα θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο, επισημαίνει το υπουργείο.

Ο Παναγιώτης Σπιθουράκης, διευθυντής του λυκείου της Νέας Ερυθραίας περιγράφει τη διαδικασία εισόδου των μαθητών, αλλά και των καθηγητών:

«Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα Covid-19. Όσοι δεν έχουν εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς τους μπορούν να τους δώσουν χειρόγραφα την κάρτα, θα τους δώσουμε και φωτοτυπίες να τις συμπληρώνουν χειρόγραφα. Και οι καθηγητές, το ίδιο. Κανείς πάντως δεν θα μπαίνει στο σχολείο αν δεν έχει. Δηλαδή κι εγώ που ήρθα σήμερα πρώτη μέρα, έδωσα το δικό μου στον φύλακα, είδα το δικό του και συνεχίζουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ