ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 55 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Άσχημη κατάσταση στην Αττική

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 55 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Άσχημη κατάσταση στην Αττική
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Thanassis Stavrakis

Για άσχημη κατάσταση σε Αττική , όπου 55 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ -30 εκ των οποίων πάνω  από τρεις ημέρες-, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Ο ιός επιτίθεται με σφοδρότητα, οι αντοχές του συστήματος εξαντλήθηκαν καθώς επίσης και οι εφεδρείες του. Η εντύπωση που δίνεται της σταθεροποίησης, το Πάσχα στο χωριό χωρίς μαζικούς προληπτικούς ελέγχους με μοριακό τεστ δωρεάν είναι επικίνδυνο μήνυμα στη κοινωνία», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Χθες, Κυριακή, εφημέρευε το Ιπποκράτειο και εισήχθησαν 75 περιστατικά κορωνοϊού με βαριά συμπτωματολογία, οι περισσότεροι από κάθε εφημερία, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, επισημαίνοντας πως ήταν νέοι άνθρωποι ηλικίας 45 με 60 ετών. Ο ίδιος προσθέτει ότι άνοιξαν ακόμη οκτώ κλίνες ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες φτάνοντας τις 24 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως.

Σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο της Νίκαιας, υπογραμμίζει πως δεν διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ κορωνοϊού. Τα νοσοκομεία με ΜΕΘ εξυπηρετούν δικά τους περιστατικά με προτεραιότητα, ενώ κάνει λόγο για τραγωδία για όποιο ασθενή τύχει να νοσηλευτεί στη Νίκαια - στο οποίο νοσηλεύονται 160 περιστατικά κορωνοϊού- και χρειαστεί διασωλήνωση, αφού παραμένει επί μέρες σε θάλαμο.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση θυμίζει ημέρες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Χθες εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ και σε αυτό προσήλθαν 200 θετικά περιστατικά κορωνοϊού και έγιναν 75 εισαγωγές, σημειώνει και προσθέτει πως τα έκτακτα γενικά περιστατικά που πήγαιναν στο ΑΧΕΠΑ διακομίζονταν στις ιδιωτικές κλινικές.

Το ΑΧΕΠΑ νοσηλεύει σήμερα 185 περιστατικά κορωνοϊού και τον Νοέμβριο νοσήλευε 220 περιστατικά, ενώ οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 30 διασωληνωμένους ασθενείς.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ έχουν ως εξής:

ΝΙΚΑΙΑ: 17

ΤΖΑΝΕΙΟ: 4

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 2

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 6

ΕΡΥΘΡΟΣ: 6

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 5

ΓΟΝΚ: 2

ΛΑΙΚΟ: 2

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 9 σε λίστα αναμονής

ΕΛΠΙΣ: 4 σε αυτοσχέδιο θάλαμο ΜΑΦ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ