ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παυλάκης: Ρίσκο το άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα, στόχος ένα ομαλό καλοκαίρι

Κορωνοϊός - Παυλάκης: Ρίσκο το άνοιγμα μετακινήσεων το Πάσχα, στόχος ένα ομαλό καλοκαίρι
AP Photo/Matthias Schrader

Τις σοβαρές επιφυλάξεις του εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, για το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, το Πάσχα, εκτιμώντας παράλληλα ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στην Αττική.

«Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα, θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών βλέπει ότι η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί, εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι «ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει».

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε «ένα λογικό καλοκαίρι».

«Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ανησυχητικά παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα, αφού χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν πάνω από 4.000 νέα κρούσματα, ενώ 93 συμπολίτες μας κατέληξαν το προηγούμενο 24ωρο, με αποτέλεσμα η χώρα να μετρά από την αρχή της πανδημίας 9.054 ανθρώπινες απώλειες.

Ρεκόρ σημείωσαν οι διασωληνωμένοι που ανήλθαν σε 802, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ της Τρίτης, εντείνοντας την ήδη ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία, κυρίως της Αττιής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ