ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 51 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 51 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
(AP Photo/Alessandra Tarantino)

Συνολικά 51 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ.  Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, οι 25 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι πάνω από δύο ημέρες έως 10 ημέρες, ενώ και πολλοί νέοι είναι εκτός ΜΕΘ για περισσότερο από ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το Αγία Όλγα ξεκίνησε την εφημερία σήμερα με τρία κενά κρεβάτια και 17 ράντζα για περιστατικά κορωνοϊού.

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν ράντζα με γενικά περιστατικά λόγω έλλειψης χώρου. Πέραν των διασωληνωνένων περιστατικών κορωνοϊού έχουμε και γενικά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ. Για παράδειγμα τρεις διασωληνωμένοι στο Γεννηματάς. Πού είναι τα ιδιωτικά;», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 4

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 4

ΕΛΠΙΣ 3

ΕΡΥΘΡΟΣ 8

ΛΑΙΚΟ 2

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 7 σε λίστα αναμονής.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 4

ΤΖΑΝΕΙΟ 4

ΝΙΚΑΙΑ 15

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαννάκος επανέλαβε ότι η κατάσταση θυμίζει μέρες Νοεμβρίου.

Χθες, Τρίτη εφημέρευε το Ιπποκράτειο και επικουρικά ο Άγιος Παύλος. Στο Ιπποκράτειο εισήχθησαν 55 περιστατικά κορωνοϊού και 20 ύποπτα και στον Άγιο Παύλο εισήχθησαν 19 περιστατικά κορωνοϊού και 5 ύποπτα. Σύνολο 74 περιστατικά κορωνο και 25 ύποπτα. Οι ΜΕΘ γεμάτες με 8 διασωληνωμένους στον Άγιο Παύλο και 27 διασωληνωμένοι στο Ιπποκράτειο σε 30 κλίνες ΜΕΘ, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ