ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Αναφορές για τραυματία (Pics&Vid)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Αναφορές για τραυματία (Pics&Vid)
INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη, όταν η πορεία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου έφτασε στην Καμάρα. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr σημειώθηκε ρίψη μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών, καθώς και χρήση χημικών και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα επεισόδια έχει σημειωθεί και τραυματισμός διαδηλωτή.

Βασικά αιτήματα των φοιτητών είναι να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος υπουργείου Παιδείας που που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα ΑΕΙ, ενώ αντιδρούν στην θέσπιση της ελάχιστης εισαγωγής για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Ακόμα, ζητούν τη δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Typosthes.gr, tα επεισόδια εκδηλώθηκαν στην οδό Εγνατία στο ύψος του Συντριβανίου, όπου άτομα πέταξαν «βροχή» από μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και δακρυγόνα.

Μάλιστα, μολότοφ πέτυχε άτομο το οποίο βρίσκονταν στο συντριβάνι, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά. Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν έσβησαν τη φωτιά και στη συνέχεια τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ, ενώ θα υπάρξει έρευνα για το κατά πόσο σχετίζεται με τα επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ