ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο: Αγορές χωρίς ραντεβού τις καθημερινές ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Λιανεμπόριο: Αγορές χωρίς ραντεβού τις καθημερινές ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αίτημα για την «απελευθέρωση» των αγορών στα καταστήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και διατήρηση του υποχρεωτικού ραντεβού μέσω της μεθόδους «click in shop» προσωρινά μόνο για το Σάββατο και για το σύνολο του λιανεμπορίου, διατυπώνει με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ΑθηνώνΣταύρος Καφούνης.

Στην επιστολή ο κ. Καφούνης υπογραμμίζει την εκτίμηση του εμπορικού κόσμου της Αθήνας ότι μέχρι σήμερα είναι εξαιρετική η λειτουργία της αγοράς με απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών προτάσεων, ενώ σημειώνει ότι με την υποχρεωτική χρήση των self test θα μπορέσει να ελευθερωθεί σταδιακά η λειτουργία της αγοράς, με στόχο την τόνωση της υποτονικής ζήτησης και την περαιτέρω χαλάρωση της λειτουργίας πριν την σημαντική περίοδο του Πάσχα.

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου τα self test πρόκειται να γίνουν στοιχείο της καθημερινότητας για χιλιάδες εργαζόμενους επαγγελματικών κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα -περιλαμβανομένου του λιανεμπορίου, καθώς η χρήση τους καθίσταται υποχρεωτική στο πλαίσιο του αγώνα ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού και του κατά το δυνατόν ασφαλούς «ανοίγματος» κοινωνίας και οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Self test για τους εργαζομένους από Δευτέρα: Ποιους αφορά - Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ