ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή καταδίωξη και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία

Επεισοδιακή καταδίωξη και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία

Συναγερμός τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ΕΛ.ΑΣ. με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Το επεισόδιο εξελίχτηκε στη 01:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα.

Οι αστυνομικοί καταδίωκαν τους δράστες από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και όταν εκείνοι διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας έβγαλε ένα πολεμικό όπλο το οποίο είχε μέσα σε σάκο και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα ώστε να ανταποδώσουν τα πυρά, αλλά δεν το έκαναν, καθώς μπροστά από τη μηχανή των δραστών κινούνταν ένα Ι.Χ. με δύο άτομα και δεν ήθελαν να ρισκάρουν τον τραυματισμό αθώων πολιτών.

Τα άτομα που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα και τα οποία φορούσαν κράνη και κουκούλες τύπου full face εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι δεν πυροβόλησαν οι ειδικοί φρουροί και διέφυγαν.

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή φθορές, ενώ στο σημείο των πυροβολισμών βρέθηκαν 3 κάλυκες.

Επί τόπου στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με περιπολικά και μοτοσικλέτες και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Για το σοβαρό περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Όπως είπε, οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακολούθησαν ένα «ύποπτο» μηχανάκι και ξαφνικά δέχθηκαν πυρά από «μακρύκαννο πολεμικό όπλο».

Εξήγησε πως οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, προκειμένου να μην τραυματιστεί κάποιος πολίτης, ενώ επισήμανε πως στην περιοχή δεν υπήρχαν στόχοι για ενδεχόμενη ληστεία (π.χ. πρατήριο καυσίμων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ