ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Μπλόκο» λοιμωξιολόγων σε περαιτέρω άνοιγμα

Lockdown: «Μπλόκο» λοιμωξιολόγων σε περαιτέρω άνοιγμα

«Μπλόκο» στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων (mall) και των κέντρων αισθητικής αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα φροντιστήρια φαίνεται πως βάζουν οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή βάζει… φρένο στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από την επόμενη εβδομάδα ενώ φαίνεται πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο και για την κατάργηση του click inside.

«Όχι» -τουλάχιστον προσώρας- λένε οι ειδικοί και στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει προ ημερών ότι θα εισηγηθεί το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής.

Περισσότερος χρόνος απαιτείται και για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, θέμα που τελικά δεν ετέθη καν στο τραπέζι.

Το ζήτημα αναμένεται να ξανατεθεί επί τάπητος όταν θα έχει περάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την έναρξη του μέτρου των self test και οι ειδικοί θα έχουν στη διάθεσή τους πιο συγκεκριμένα δεδομένα.

Μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σε δηλώσεις του CNN Greece, τόνισε ότι δυστυχώς πολλές φορές δίνουμε ένα χρονικό ορίζοντα στα μέτρα, τον οποίο δεν τηρούμε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα.

Ωστόσο, όπως τόνισε, ενδεχομένως η κατάσταση να αλλάξει και η κυβέρνηση να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για το άνοιγμα.

Παρών και στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ήταν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ