ΕΛΛΑΔΑ

Ράπτη για Johnson & Johnson: Θα περιμένουμε την απόφαση του ΕΜΑ - Καμία συζήτηση για Πάσχα

Ράπτη για Johnson & Johnson: Θα περιμένουμε την απόφαση του ΕΜΑ - Καμία συζήτηση για Πάσχα
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η επιτροπή των ειδικών δεν έχει συζητήσει ακόμα το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή σε άτομα που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε σελφ τεστ, τόνισε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Όπως εξήγησε πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή, καθώς το ΕΣΥ πιέζεται πολύ.

Η κ. Ράπτη τόνισε πως οι εμβολιασμοί στη χώρα μας συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, και ήδη γίνονται πάνω από 55 χιλιάδες εμβολιασμοί ημερησίως.

Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να προστεθεί άλλο εάν εμβόλιο στη φαρέτρα, ωστόσο διευκρίνισε πως η χώρα μας θα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η υφυπουργός τόνισε ότι τα σελφ τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο. Σημείωσε πως έχουν ήδη μοιραστεί 970.000 σελφ τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία, και ότι η πιθανότητα να βγει ψευδώς αρνητικό ένα τεστ, είναι μια στα χίλια.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δεύτερα θα είναι υποχρεωτικά τα σελφ τεστ στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τα σουπερ μάρκετ, τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών, την εστίαση, τις μεταφορές, τις Υπηρεσίες καθαρισμού, σε Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και στις Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, αλλά και στους εργαζόμενους σε ΚΕΠ, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι καθώς και για τους δικαστικούς υπαλλήλους και λειτουργούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ