Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 837 διασωληνωμένους - 2.411 νέα κρούσματα, 67 θάνατοι
Ανανεώθηκε:
Αν και το τρίτο κύμα της πανδημίας δείχνει τάσεις σταθεροποίησης, τα καθημερινά αρνητικά ρεκόρ των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ είναι ενδεικτικά της κατάστασης στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που παραμένουν στο «κόκκινο», ενώ εκτιμάται πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεχιστεί η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ.
Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514
ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).»
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές «βουλιάζουν» από το ιικό φορτίο - Ο χάρτης της διασποράς
Θεσσαλονίκη: Υποχώρηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00