ΕΛΛΑΔΑ

«Βούλιαξαν» από κόσμο οι πλατείες - Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού

«Βούλιαξαν» από κόσμο οι πλατείες - Προβληματίζουν οι εικόνες συνωστισμού
Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση και την επιτροπή των επιστημόνων του υπουργείου Υγείες οι εικόνες στις πλατείες και τους πεζοδρόμους της Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων, με τον κόσμο να αγνοεί τα μέτρα περιορισμόυ και να συγκεντρώνεται μαζικά.

Για άλλη μία βραδιά χτες, Σάββατο, κατεγράφησαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας, όπου εκταντάδες -αν όχι χιλιάδες- νεαρά κυρίως άτομα συγκεντρώθγκαν γύρω από καταστήματα που πωλούν take away ποτά, κοκτέιλ και καφέδες, δίνοντας την εικόνα μίας πόλης που βρίσκεται σε ένα τεράστιο πάρτι.

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη στήθηκε μεγάλο υπαίθριο πάρτι μετά μουσικής και με εκατοντάδες νέους να διασκεδάζουν χωρίς μάσκες, και φυσικά χωρίς αποστάσεις, σαν να μην υπάρχει πανδημία...

Ανάλογες εικόνες συνωστισμού και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Από νωρίς, το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί είχαν βγει σε κεντρικά σημεάι της Αθήνας, κάνοντας συστάσεις του πολίτες και περιφρουρώντας κεντρικά σημεία, όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει πόλος έλξης για τα αυτοσχέδια πάρτι, όπως η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, στην περιοχή του Ψυρρή και το Κολωνάκι.

Ωστόσο όσο περνούσαν οι ώρες πλήθη άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ενώ ανάλογες σκηνές εκτυλίσσονται συχνά και σε μεντρικά σημεία στα νότια και τα βόρεια προάστια, όπως το Χαλάνδρι και η Γλυφάδα. Κορωνοπάρτι διοργανώνονται σε δεκάδες πλατείες κάθε βράδυ στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, με τον κόσμο να μην δείχνει διάθεση να αυτοπεριοριστεί.

Τις εικόνες συνωστισμού σχολίασε μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο τηλεοπτικό δίκτυο του Open o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Χωρίς να υπάρχει αύριο μαζεύεται κόσμος, ειδικά νεαροί. Χρειάζεται να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Το Πάσχα είναι πολύ κοντά όπως και το καλοκαίρι. Στο τελευταίο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, με τα test, τους εμβολιασμούς αλλά και το καλό καιρό. Πάντως ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας σε διάφορες περιπτώσεις» δήλωσε.

Και το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες άτομα είχαν καταλύσει την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Η βραδιά φέρεται να είχε οργανωθεί μέσω Διαδικτύου με αποτέλεσμα να προκληθεί το αδιαχώρητο.

Παράλληλα, την Παρασκευή, βρέθηκε υπό αστυνομικό κλοιό η πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου τις τελευταίες ημέρες είχαν παρατηρηθεί αντίστοιχες σκηνές με την πλατεία Κυψέλης. Η πλατεία θα επιτηρείται και τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ