ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία δικαστικών ενώσεων για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς στη Δικαιοσύνη

Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία δικαστικών ενώσεων για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς στη Δικαιοσύνη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται έντονα για τις καθυστερήσεις που εμφανίζονται ως προς τον εμβολιασμό έναντι της Covid 19 των εργαζομένων στο δικαστικό και εισαγγελικό κλάδο της χώρας εξέδωσαν τη Δευτέρα οι δικαστικές ενώσεις.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι εφέτες Χριστόφορος Σεβαστίδης και Κωνσταντίνος Δανιάς καθώς και ο Σύμβουλος Επικρατείας, Παναγιώτης Τσούκας, αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ότι «οι συνθήκες εργασίας στα Δικαστήρια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Δικαστικών Λειτουργών και Υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, ανέμεναν όλο το προηγούμενο διάστημα την υλοποίηση της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των ατόμων που εργάζονται στον ευαίσθητο κρατικό τομέα.

Επισημάναμε πολλές φορές ότι οι συνθήκες εργασίας στα Δικαστήρια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Δικαστικών Λειτουργών και Υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί η απόφαση της Επιτροπής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι χωρίς καμία αιτιολογία η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εμβολιασμό ενός μικρού αριθμού Εισαγγελικών Λειτουργών εξαιρώντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που εργάζονται στις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

Δεν εξήγησε με βάση ποια κριτήρια και δεδομένα επέλεξε συγκεκριμένα άτομα και πως προέβη σε μια τέτοια αυθαίρετη διάκριση παρά το γεγονός ότι είχαν υποβληθεί αιτήματα για κοινή αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι τα αρμόδια όργανα οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις για την μη ένταξη των Δικαστικών Λειτουργών στις επαγγελματικές εκείνες κατηγορίες που έχουν επιλεγεί για άμεσο εμβολιασμό τη στιγμή που γνωρίζουν ότι τα Δικαστήρια είναι οι χώροι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συγκέντρωση.

Η απόφαση της Πολιτείας για διεύρυνση του πλαισίου λειτουργίας των Δικαστηρίων δεν μπορεί να υλοποιηθεί με ασφάλεια χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άδικη αυτή μεταχείριση και καλούμε σε επανεκτίμηση της κατάστασης.

Η κάθε Ένωση θα αποφασίσει χωριστά τους τρόπους ανάδειξης του ζητήματος και τις μορφές διαμαρτυρίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ