ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται από την Ελλάδα επιβάλλει η Αλβανία

Κορωνοϊός: Καραντίνα 14 ημερών για όσους εισέρχονται από την Ελλάδα επιβάλλει η Αλβανία
Η απόφαση ελήφθη εν όψει του Πάσχα και θα έχει ισχύ έως τις 3 Μαΐου AP Photo/Hektor Pustina

Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όλων όσων εισέρχονται στην επικράτειά της από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία επιβάλλει από αύριο, Τρίτη, η Αλβανία.

Την απόφαση έλαβε η αλβανική επιτροπή ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και το μέτρο θα ισχύει μέχρι την 3η Μαϊου, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων και αναμεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βόρεια Μακεδονία.

«Αναμφίβολα, τα αποτελέσματα του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα μας άρχισαν να γίνονται αισθητά. Όμως η κατάσταση που παρατηρείται στην περιοχή είναι διαφορετική: Στη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων και αυτών που χάνουν τη ζωή τους έχει αυξηθεί. Δεδομένης αυτής της κατάστασης πιστεύουμε ότι από αύριο θα είμαστε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες για όσους έρχονται από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής και υφυπουργός Υγείας της Αλβανίας, Μίρκα Ρακατσόλι, αιτιολογώντας την απόφαση για 14ήμερη καραντίνα.

Η ίδια προσέθεσε ότι κατά την επερχόμενη περίοδο της εορτής του Πάσχα αναμένεται να φθάσουν στην Αλβανία αρκετοί άνθρωποι από άλλες χώρες, και δεδομένου ότι πέρυσι μετά από αυτές τις εορτές ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων αυξήθηκε απότομα, η επιτροπή έλαβε αυτήν την απόφαση.

Ωστόσο, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Αλβανία επέκριναν την απόφαση, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό εμποδίζονται πάρα πολλοί πολίτες της Αλβανίας που ζουν στο εξωτερικό να έρθουν στη χώρα και να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ