Τζανάκης: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για το Πάσχα
Ανανεώθηκε:
Δύσκολη χαρακτήρισε την απόφαση που θα πάρουν τις επόμενες ημέρες τα μέλη της επιτροπής για τις μετακινήσεις το Πάσχα ο καθηγητής πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης.
«Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για το Πάσχα» είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1, και συμπλήρωσε:
«Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους».
«Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι, δε θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο» ανέφερε ο καθηγητής, παρουσιάζοντας το δίλημμα της επιτροπής των ειδικών.
Ωστόσο, ο ίδιος εξήγησε πως εάν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και του πεις να προσέχει, θα προσέξει.
«Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή, θα πρέπει να το ακούσουμε και να προσέξουμε, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που θα γιορτάσουμε έτσι» τόνισε ο καθηγητής.
Απαντώντας σε ερώτημα για τα κορωνοπάρτι σε πλατείες όλης της χώρας, ο ίδιος είπε:
«Η συγκέντρωση κόσμου, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο».
«Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν» εξήγησε ο ίδιος.
Στα 117 εκατ. ευρώ οι δωρεές προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον Ιούλιο του 2023
18:35
Νέα Σμύρνη: Κλώτσησε δύο φορές την 45χρονη πριν τη δολοφονήσει - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
18:25
Κακιά Σκάλα: Βίντεο με τον 21χρονο να οδηγεί με ανοιχτές πόρτες και τέρμα τη μουσική μέσα σε σήραγγα
18:15
Φωτιά στην περιοχή Άσπρος στο Κιλκίς - Επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
18:05