ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία Παυλάκη για τέταρτο κύμα του ιού

Ανησυχία Παυλάκη για τέταρτο κύμα του ιού
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να βρεθούμε αντιμέτωποι και με ένα τέταρτο «κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως η μη τήρηση των μέτρων και τα κορωνοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ειδικός τόνισε πως υπάρχει ακόμη υλικό για τον ιό και εξήγησε πως εάν αφεθεί ελεύθερος θα κάνει «μεγάλη ζημιά».

«Αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι» ανέφερε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως επειδή υπάρχουν και άλλα στελέχη του ιού που είναι έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε και ένα τέταρτο «κύμα».

«Αυτό το τέταρτο κύμα, αν είναι ιός καινούργιος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» ανέφερε ο κ. Παυλάκης.

Αναφερόμενος στην Ινδία και το νέο στέλεχος, ο ίδιος είπε πως προβλέπεται να γίνει «σφαγή».

Εκτίμησε δε, πως «ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει».

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός τρόπο να χτυπήσει, εφόσον του δίνουμε το χώρο.

Αναφορικά με το Πάσχα και το εάν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο κ. Παυλάκης είπε:

«Με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια».

Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στο κύμα της Θεσσαλονίκης πέθαναν άνθρωποι που δεν έπρεπε να πεθάνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ