ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Λάθος να απαγορευτούν οι μετακινήσεις το Πάσχα

Βασιλακόπουλος: Λάθος να απαγορευτούν οι μετακινήσεις το Πάσχα
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Θεωρητικά σωστή» αλλά χωρίς να αποδίδει στην πράξη χαρακτήρισε την παράταση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις και ενόψει του Πάσχα ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας σε εκπομπή στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής τόνισε πως η παράταση δεν είναι ρεαλιστική για πολλούς, καθώς ο κόσμος για πολλούς λόγους δεν πειθαρχεί.

Μάλιστα, είπε πως τα μέτρα πλέον δεν αποδίδουν, χαρακτηρίζοντάς τα αναποτελεσματικά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ζήτησε, επίσης, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα, εξηγώντας ότι οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να ελαχιστοποιηθούν εφόσον υπάρξει «μια έντιμη συμφωνία» ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες για μετακινήσεις μόνο με αρνητικά self test.

Με τη σειρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης είπε πως το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής παρουσιάζει αύξηση.

Εξήγησε δε, πως αυτό συνέβη μια ή δύο ημέρες νωρίτερα, αποδίδοντας την εν λόγω αύξηση στα κορωνοπάρτι και τον συγχρωτισμό σε διάφορους χώρους το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε, την όταν άνοιξε το λιανεμπόριο είχαμε την ακριβώς αντίθετη πορεία. Τότε όχι μόνο δεν καταγράφηκαν ανοδικές τάσεις στο ιικό φορτίο αλλά αντίθετα μειώθηκε.

Τέλος ο κ. Θωμαϊδης, είπε ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που οι πολίτες γιόρτασαν μέσα στα σπίτια τους και είχαμε οικογενειακές και άλλες συγκεντρώσεις, το ιικό φορτίο στα λύματα κατέγραψε σημαντική αύξηση και προειδοποίησε πως πλέον «ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ