ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Πασχα: Τραπέζι των 9 ή 12, ανάλογα τον χώρο - Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Lockdown - Πασχα: Τραπέζι των 9 ή 12, ανάλογα τον χώρο - Τι εισηγούνται οι ειδικοί
AP Photo/Matthias Schrader

To «πράσινο φως» για το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας καθώς και τις προτάσεις της για τις εορταστικές μέρες του Πάσχα.

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση, η Επιτροπή κατέληξε στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση σχετικά με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι οι ειδικοί θα προτείνουν εννέα άτομα -δηλαδή δύο οικογένειες- σε εσωτερικούς χώρους και 12 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ειδικών αποφασίστηκε να μην ανάψει το πράσινο φως για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα –κάτι που νωρίτερα είχε δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα «ξεκλειδώσουν» στις 14 Μαΐου, όταν θα γίνει και η επίσημη πρώτη του τουρισμού, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις είναι πιθανό να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο και κατ' επέκταση σε εκ νέου επιβάρυνση του συστήματος υγείας, που βρίσκεται εδω κι εβδομάδες υπό ασφυκτική πίεση.

Όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας οι ειδικοί εισηγούνται την παράταση κατά μία ώρα, δηλαδή έως τις 22:00, για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και από τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 23:00.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις τελικές αποφάσεις αναμένονται εντός της ημέρας, καθώς και η εξειδίκευση των μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ