ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 30 - 39 ετών με AstraZeneca

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για 30 - 39 ετών με AstraZeneca
AP Photo/Christophe Ena

Από την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους νέους από 30 - 39 ετών με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Όπως διευκρινίστηκε πρόκειται για μια νέα γραμμή εμβολιασμού, κάτι που επιταχύνει το πρόγραμμα συνολικά.

Οι πολίτες που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία και επιθυμούν να εμβολιαστούν άμεσα θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στην πλατφόρμα εμβολιασμού. Οι εμβολιασμοί θα γίνουν με το σκεύασμα της AstraZeneca και θα αρχίσουν την Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για την επόμενες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή 40 - 49 ετών.

Εξήγησε ότι η ηλικιακή ομάδα 30 - 39 ετών θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, που υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις και αν θέλει θα μπορεί να εμβολιαστεί νωρίτερα. Τόνισε για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες.

Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 50.000 εμβολιασμοί.

Ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορούν να έχουν πραγματοποιηθεί έως 4 εκατ. εμβολιασμοί εντός του Ιουνίου, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά ταχύτατα.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα χρονική στιγμή εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 55 ετών
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου (Δείτε λεπτομέρειες εδώ)
  • Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ