ΕΛΛΑΔΑ

Στις 10 Μαΐου το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμασίων με υποχρεωτικά self test

Στις 10 Μαΐου το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμασίων με υποχρεωτικά self test
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Thanassis Stavrakis

Τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια και η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με τους ίδιους όρους που ίσχυσαν για τα Λύκεια, δηλαδή με τη διενέργεια self test, δύο φορές την εβδομάδα. Υποχρεωτικός θα είναι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σχετικά με τα ΑΕΙ, τα οποία βρίσκονται σε lockdown για περίπου έναν χρόνο, η κυρία Κεραμέως υπουργός είπε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και Δημοτικά και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Επιπλέον, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δε θα διεξαχθούν ούτε φέτος «Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης», εξήγησε η υπουργός.

Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης τις οριστικές ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Συγκεκριμένα, στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια, ενώ στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Κληθείσα να απαντήσει σχετικά με την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων είπε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αλλά δεν υπάρχει ακόμη σχετική εισήγηση.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, η κυρία Κεραμέως, ανέφερε ότι έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων και έχουν καταγραφεί θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Τετάρτη, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ