ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γιαννάκος για ακαταδίωκτο λοιμωξιολόγων: Τους παρέχεται ασυλία ενώ οι γιατροί διώκονται

Κορωνοϊός - Γιαννάκος για ακαταδίωκτο λοιμωξιολόγων: Τους παρέχεται ασυλία ενώ οι γιατροί διώκονται
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης άσκησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας επί των αποφάσεών τους, με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε πως «η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφωσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας» και προσθέτει πως «επιδιώκει τη σιωπή τους για τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διαχείριση. Εξασφαλίζει την επιστημονική κάλυψη σε λάθη και παραλείψεις σε επίπεδο πρόληψης και νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέχρι και για τις μάσκες μας λέγανε ότι δεν χρειάζονται στη πρώτη φάση, επειδή πωλούνταν στη μαύρη αγορά».

«Με τις αντικρουόμενες οδηγίες που εξέδιδαν για τους υγειονομικούς που αφορούσαν τα μέσα ατομικής προστασίας, την πρόληψη, την καραντίνα μας έστελναν ως πρόβατα επί σφαγή στη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού. Την ώρα που τα μέλη της επιτροπής απαλλάσσονται συνδικαλιστικά στελέχη και υγειονομικοί διώκονται υπηρεσιακά και ποινικά από τους διοικούντες το σύστημα. Επαγγελματίες υγείας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που καταλογίσθηκαν σε βάρος των νοσοκομείων σε προσφυγές συγγενών ασθενών. Εδώ καμία ευαισθησία η κυβέρνηση», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και καταλήγει: «Τελικά με το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής υπάρχει κίνδυνος να τη πληρώσουν το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό των νοσοκομείων σε τυχόν προσφυγές από οποιονδήποτε. Όλοι εμείς εκτεθειμένοι».

Εξαδάκτυλος για ακαταδίωκτο επιστημόνων: Αποποιούμαι των προνομίων της τροπολογίας

Κορωνοϊός: Επέκταση του ακαταδίωκτου σε όλους τους γιατρούς ζητούν οι υγειονομικοί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ