ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος για ακαταδίωκτο επιστημόνων: Αποποιούμαι των προνομίων της τροπολογίας

Εξαδάκτυλος για ακαταδίωκτο επιστημόνων: Αποποιούμαι των προνομίων της τροπολογίας
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε μια δήλωση - παρέμβαση, αναφορικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού, προέβη ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, δηλώνει ότι αποποιείται των προνομίων της τροπολογίας, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αυτή- η οποία είναι λογική και αναγκαία- πρέπει να λάβει πρωτίστως υπόψιν της, όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας της Covid 19.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου έχει ως εξής:

«Μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία, αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η συγκεκριμένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Είχαμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορωνοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα. Ένα αίτημα που είχε δει με κατανόηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η ρύθμιση είναι απολύτως λογική και αναγκαία, γι’ αυτό εξάλλου ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία κ.α. Πρέπει ωστόσο να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ