ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» από το Σάββατο - Ποιες κατεβαίνουν στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» από το Σάββατο - Ποιες κατεβαίνουν στο «κόκκινο»
INTIME NEWS

Ιδιαίτερα επιβαρυμένο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε ολόκληρη τη χώρα, με τη μισή Ελλάδα να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου, 24 Απριλίου, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Επιπλέον, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν και εντάσσονται, με ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι ακόλουθες περιοχές:

  • Χίος,
  • Δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων,
  • Δήμος Ερέτριας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας,
  • Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας,
  • Δήμος Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας,
  • Δήμος Ρόδου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγές στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα και ανήμερα το Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) η έναρξη του περιορισμού μεταφέρεται στις 23:00.

Σχετικά με την Μεγάλη Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η περιφορά του επιταφίου θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του ναού και χωρίς να ακολουθούν οι πιστοί, όπου θα ισχύει και εκεί 1 άτομο ανα 10 τ.μ..

Το ωράριο βραδινής μετακίνησης διευρύνεται από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, όταν αρχίζει η λειτουργία της εστίασης. Η απαγόρευση θα είναι από τις 23:00 έως τις 05:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ