ΕΛΛΑΔΑ

Το παράνομο e-shop αποκάλυψε κύκλωμα δουλεμπόρων – Ο τρόπος δράσης και οι συνομιλίες

Το παράνομο e-shop αποκάλυψε κύκλωμα δουλεμπόρων – Ο τρόπος δράσης και οι συνομιλίες
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME

Νέα τροπή στις έρευνες φέρνει η αποκάλυψη ότι ένας από τους συλληφθέντες στην υπόθεση με τη σπείρα πουλούσε τα κλοπιμαία σε e- shop στο διαδίκτυο και δρούσε στο κέντρο της Αθήνας, είχε σχέση με κύκλωμα δουλεμπόρων.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης συμμορίας, διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας από τη Συρία μετέφερε παράτυπους μετανάστες σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως μετά τους προωθούσε στην Ευρώπη.
Μάλιστα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατάθεση του ξενοδόχου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«(…) Πριν από περίπου ένα χρόνο ήρθε στο ξενοδοχείο ένας άντρας ο οποίος μου συστήθηκε ως Γιώργος και μου είπε ότι είναι διερμηνέας στα δικαστήρια σε αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας. Ο άντρας μίλαγε καλά ελληνικά μου είχε πει ότι ήθελε να φέρει οικογένειες όπου θα εμέναν για 10 έως 30 ημέρες. Εγώ δέχτηκα γιατί δεν υπήρχε δουλειά λόγω του κορωνοϊού, πλην όμως του είπα ότι ήθελα τα λεφτά προκαταβολή και πως όλες οι διαδικασίες θα γίνονται νόμιμα.


Ο Γιώργος με έπαιρνε τηλέφωνο και με ρώταγε αν είχα διαθέσιμο δωμάτιο. Έπειτα έφερνε την οικογένεια στο ξενοδοχείο και με πλήρωναν για την διαμονή. Εγώ έβγαζα τα διαβατήρια τους φωτοτυπίες και γινόταν κανονικά η κράτηση. Τα διαβατήρια δεν μπορούσα να γνωρίζω αν ήταν νόμιμα ή όχι. Τις φωτοτυπίες αυτές δεν τις κρατούσα, τις πέταγα γιατί δεν κρατάμε αρχείο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οικογένειες φεύγανε ξαφνικά πολλές φορές δύο με τρεις ημέρες πριν την κράτηση που είχα κάνει.


Ο Γιώργος έφερε περίπου μία με δύο οικογένειες το μήνα. Δηλαδή σε ένα χρόνο θα είχαν μείνει συνολικά στα δωμάτια μου 50 έως 60. Επιπλέον μου είχε κάνει εντύπωση ότι οι οικογένειες δεν μιλούσαν καθόλου αγγλικά και πως κάτι εγώ θα επικοινωνούσα με το Γιώργο. Θέλω να αναφέρω ότι δεν επικοινωνούσα με τον Γιώργο για άλλο λόγο αλλά μόνο όταν ήθελε να κάνει κράτηση δωματίου και να φέρει κάποια οικογένεια».

Οι Αρχές θεωρούν ως πιο πιθανό οι παράτυποι μετανάστες να έφταναν στη χώρα από τον Έβρο και στα χρήματα που έδιναν να συμπεριλαμβάνονταν και αυτά για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πάντως, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο και γίνεται έρευνα και για την πιθανή εμπλοκή ενός αστυνομικού, ο οποίος γνώριζε τον συγκεκριμένο άνδρα από τη Συρία και υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία μέσω του κινητού της γυναίκας του Σύριου στην οποία φέρεται να προειδοποιεί τον άνδρα ότι γίνεται έρευνα για αυτόν.

Χαρακτηριστικά η φράση είναι:

«Κάτι σε θέλουν από πάνω ρε φίλε θα μάθω και θα σου πω.»

Ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει και συνομιλία της γυναίκας του Σύριου με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της οποίας του λέει ότι όταν θα πάει να δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα, η συμβουλή του αστυνομικού είναι να μην έχει καν το κινητό μαζί του...

Γυναίκα κατηγορούμενου: Μου είπε όταν θα πας να δώσεις το παρών από το κινητό σου να τα έχεις σβήσει όλα

Κατηγορούμενος:
Ναι

Γυναίκα κατηγορούμενου:
Να μην έχεις φωτογραφίες, μηνύματα τίποτα περίεργο. Τίποτα.

Κατηγορούμενος:
Εντάξει

Γυναίκα κατηγορούμενου: Στην τσάντα σου, το ίδιο. Και όταν θα πας να δώσεις το παρών να μην έχεις ούτε κινητό πάνω σου. Κάτι σε ψάχνουν.

Η υπόθεση πάντως ερευνάται και δεν έχει κλείσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ