ΕΛΛΑΔΑ

Υπερτοπική μετακίνηση τη Μεγάλη Εβδομάδα: Διευκρινίσεις Σκέρτσου - Τι λέει το ΦΕΚ

Υπερτοπική μετακίνηση τη Μεγάλη Εβδομάδα: Διευκρινίσεις Σκέρτσου - Τι λέει το ΦΕΚ
INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Και με την προσκόμιση εγγράφου από ιδιωτική δομή υγείας, σε περιπτώσεις ανάγκης, μπορεί να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα, όπως διευκρίνισε σήμερα, Δευτέρα, ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος

Αυτές οι περιπτώσεις αφορούν αποκλειστικά σε σοβαρά θέματα υγείας, όπως χημειοθεραπείες, διευκρινίζεται, ενώ το έγγραφο δεν πρέπει να προέρχεται από ιδιώτη γιατρό αλλά αποκλειστικά από κλινική ή νοσοκομείο.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

1. Στην περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/22.4.2021 (Β’ 1678) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης και η περ. β) διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.».

2. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα των υπερτοπικών μετακινήσεων θα τοποθετηθεί θα υπάρξει τοποθέτηση του και ο πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Αυστηρά πρόστιμα

Τον τόνο που θα επικρατήσει στις διόδους των πόλεων προκειμένου να αποτραπεί μια μαζική έξοδος ενόψει Πάσχα είχε δώσει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα: «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά (…) Μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε το Πάσχα μας στην Αθήνα. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να πάει στην παραλία, μπορεί να πάει στα πάρκα, μπορεί να πάει στα βουνά της Αττικής. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προμηνύοντας ελέγχους για όσους επιχειρήσουν να φύγουν το Πάσχα.

Όποιοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για διαπεριφεριακή μετακίνηση, αφού τους επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο, θα κάνουν αναστροφή στα διόδια και θα γυρίζουν πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ