ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γώγος: Μόνο το 5% όσων νοσηλεύονται έχουν εμβολιαστεί

Κορωνοϊός - Γώγος: Μόνο το 5% όσων νοσηλεύονται έχουν εμβολιαστεί
Intimenews/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Απο όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, μόνο το 5% έχει εμβολιαστεί σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο.

Όσον αφορά την εξάλειψη του κορωνοϊού, ο Χαράλαμπος Γώγος χαραχαρακτήρισε δύσκολο το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με κάποιο χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής συμπλήρωσε πως «Πάρα πολλές φορές στην συγκεκριμένη πανδημία, οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα» επεσήμανε.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς έχουμε δύο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το εμβόλιο και τα δεδομένα τόσο από την Ελλάδα όσο κι από άλλα μέρη του κόσμου, του τι συμβαίνει όταν εμβολιαζόμαστε.

Εντούτοις ο κος Γώγος υπογράμμισε πως θα περίμενε οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί να είναι περισσότεροι.

«Πραγματικά κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως επίσης καλό δεδομένο είναι πλέον και η ευκολία του testing.

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη θα εμβολιαστούν ξανά εντούτοις παραμένει άγνωστο το πότε.

Μητσοτάκης: 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί έως τα τέλη Μαΐου

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως «Η εξαιρετικά δύσκολη άσκηση αυτής της περιόδου είναι η επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς με παράλληλους υγειονομικούς κανόνες. Είναι μία εξίσωση με δύο καταλυτικούς παράγοντες. Από τη μία πλευρά τους εμβολιασμούς και από την άλλη τη συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και του κόσμου της παραγωγής. Είναι ένα στοίχημα που είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε»: αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δείχνουν να καταλαβαίνουν τη σημασία της αποφυγής των πασχαλινών μετακινήσεων. Και όλοι υποδέχτηκαν με ωριμότητα και με πειθαρχία το σταδιακό άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων. Την ίδια ώρα, η εκστρατεία “Ελευθερία” επεκτείνεται, από αύριο μπαίνουν στη μάχη και οι 30άρηδες. Φτάνουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς.

Και αν τηρήσουμε το σχέδιό μας, στα τέλη Μαΐου, μπορούμε να πλησιάσουμε τα 5.000.000».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως κάθε νέο βήμα πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, δηλαδή με συνεχή self test, με αποστάσεις, με μάσκα και με ατομική ευθύνη, ώστε ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει.

«Με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες» «Αποδίδουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν, ενώ αναφορικά με την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας αποδεικνύει, πιστεύω, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτόν εξάλλου υπηρετεί και το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα συζητήσουμε σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ