ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

«Καταπληκτική» χαρακτήρισε την ανταπόκριση του κόσμου στον εμβολιασμό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην αυξημένη ζήτηση που οδήγησε και στην αύξηση των γραμμών και των εμβολιαστικών κέντρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών κλείστηκαν 115.000 ραντεβού για εμβολιασμό, την ώρα που στάλθηκαν 108.000 μηνύματα για εμβολιασμό και άλλοι 22.000 άνθρωποι έκλεισαν ραντεβού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε πως η πλατφόρμα εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα 40-44 άνοιξε την Μεγάλη Τετάρτη ενώ το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για τους 45 με 49, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30, η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο.

Ο ίδιος εξήγησε δε πως υπάρχει δυνατότητα αλλαγής τοποθεσίας της 2ης δόσης του εμβολίου –δεδομένων των μετακινήσεων αλλά επεσήμανε πως δεν είναι ίδια η δυναμικότητα της Αττικής με αυτή στα νησιά.

«Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέροντας παράλληλα πως τότε θα έχει εμβολιαστεί πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Έχουμε τέτοια διαθεσιμότητα εμβολίων που αν τηρηθούν οι παραδόσεις, θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα» δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τις εγκύους και την ανησυχία τους σχετικά με ορισμένα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τους συστήνει να κάνουν τα εμβόλια mRNA όχι γιατί τα άλλα δεν είναι ασφαλή αλλά επειδή δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

Ως εκ τούτου, όσες έγκυοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με AstraZeneca, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού όταν ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια.

Εντός των πρώτων ημερών του Μαΐου αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Τέλος, ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να απολαύσουν περισσότερες ελευθερίες στις μετακινήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ