ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες εκτός ΜΕΘ - Οριακή κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες εκτός ΜΕΘ - Οριακή κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεκάδες είναι και σήμερα οι διασωληνωμένοι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ -πολλοί εκ των οποίων πάνω από τέσσερις ημέρες- παρά την ελαφρά ύφεση της πανδημίας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος «το κακό είναι ότι οι ηλικιωμένοι παρότι αδειάζουν κάποιες κλίνες ΜΕΘ δεν εξυπηρετούνται για να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιο νέους διασωληνωμένους ασθενείς».

Ο κ. Γιαννάκος κάνει αναφορά για μια 81χρονη ασθενή διασωληνωμένη για 5η ημέρα, η οποία ήταν σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ στο Αμαλία Φλέμινγκ. Όπως λέει, όταν βρέθηκε ΜΕΘ πέθανε πριν προλάβει να μεταφερθεί.

«Τις ελάχιστες κενές κλίνες ΜΕΘ τις κρατάνε ελεύθερες για να εξυπηρετήσουν νεότερους ασθενείς. Οι ηλικιωμένοι που διασωληνώνονται δεν έχουν πιθανότητα να ζήσουν».

Στην Αττική 32 ασθενείς διασωληνωμένοι με κορωνοϊό είναι εκτός ΜΕΘ και συγκεκριμένα τέσσερις στο Σισμανόγλειο, έξι στον Ερυθρό Σταυρό, πέντε στο Γεννηματάς, οκτώ στο νοσοκομείο Νίκαιας, δύο στο Τζάνειο, ένας στο Θριάσιο, και έξι σε λίστα αναμονής στο Αλεξάνδρας.

Οριακή είναι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Κεντρική Μακεδονία, όπου και εκεί διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, δύο στον Άγιο Παύλο και δύο σε διαμορφωμένο θάλαμο στην Έδεσσα.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

ΑΧΕΠΑ. 29 ΣΤΑ 31

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 43 ΣΤΑ 43

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 26 ΣΤΑ 30

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 12 ΣΤΑ 14

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. 8 ΣΤΑ 8

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. 29 ΣΤΑ 38

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ. 8 ΣΤΑ 8 2 σε θάλαμο.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ. 8 ΣΤΑ 10

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ. 6 ΣΤΑ 6

ΚΑΤΕΡΙΝΗ. 5 ΣΤΑ 7

ΒΕΡΟΙΑ. 5 ΣΤΑ 6

ΣΕΡΡΕΣ. 10 ΣΤΑ 17

ΕΔΕΣΣΑ. 2 ΣΤΑ 3 σε διαμορφωμένο θάλαμο.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ. 8 ΣΤΑ 8.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ