ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: «Πράσινη» παραμένει η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: «Πράσινη» παραμένει η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας

Ευχάριστα είναι τα νέα σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και στον αριθμό των τεστ που διεξάγονται, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Συγκεκριμένα, στον χάρτη του ECDC η Ελλάδα βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα στο πράσινο χρώμα, που σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%.

Σύμφωνα με το ECDC «πράσινο» έχουν οι χώρες εάν το ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών είναι χαμηλότερο από 25 περιπτώσεις ανά 100.000 και το ποσοστό θετικότητας δοκιμής κάτω από 4%.

Παράλληλα η χώρα μας βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη όσον αφορά το testing (με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους).

Στον σύνθετο χάρτη για τα τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας βρίσκεται ακόμη στο «κόκκινο», εκτός από τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Ο ρυθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού δείχνει επίσης καλύτερη εικόνα πανευρωπαϊκά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοιχτό κόκκινο με 50 ως 150 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού.

Ο χάρτης δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ