ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός κατ' οίκον για τους κατάκοιτους πολίτες με Johnson & Johnson

Εμβολιασμός κατ' οίκον για τους κατάκοιτους πολίτες με Johnson & Johnson
Από το αντίστοιχο ιταλικό πρόγραμμα εμβολιασμού των ηλικιωμένων κατ' οίκον AP Photo/Alessandra Tarantino

Τη δυνατότητα εμβολιασμού κατ' οίκον θα έχουν πλέον οι κατάκοιτοι πολίτες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ' οίκον θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson για το οποίο υπάρχει επάρκεια, όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Σχετική δήλωση είχε κάνει προ ημερών και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επισημαίοντας πως επίκειται να καταστεί εφικτός και ο εμβολιασμός κατ' οίκον για πολίτες ηλικίας 80 έως 89 ετών που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Οι μηχανές της επιχείρησης «Ελευθερία» κινούνται πλέον στο φουλ, με μαζική συμμετοχή τόσο της ηλικιακής ομάδας 30-39, όσο και της ομάδας 40-44, στο εμβολιαστικό πρόγραμμα - εξ ου και βρίσκονται προ των πυλών νέες εμβολιαστικές γραμμές προκειμένου να «τρέξει» ακόμη πιο γρήγορα η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Το Μεγάλο Σάββατο λαμβάνουν τη «σκυτάλη» οι ηλικίες 45-49 ετών· εντός Μαΐου θα εμβολιάζονται πλέον όλοι οι πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 30 πρόκειται να ανοίξει τον Ιούνιο.

Από το βράδυ της Μ.Τετάρτης, περίπου 44.000 πολίτες της ομάδας 40-44 ετών εισήλθαν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού με το σκεύασμα της AstraZeneca -και ήδη έχουν εμβολιαστεί 500 από το πρωί της Μ.Πέμπτης-, όπως δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ως προς την ηλικιακή ομάδα 30-39 έχουν εγγράφεί περισσότεροι 120 χιλιάδες πολίτες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας το βράδυ της Μ.Δευτέρας -επίσης για το εμβόλιο της AstraZeneca- και έχουν ήδη εμβολιαστεί άνω των 5.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ