ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2021: Εξονυχιστικοί έλεγχοι και 939 αναστροφές – Μειωμένη κίνηση στα διόδια

Πάσχα 2021: Εξονυχιστικοί έλεγχοι και 939 αναστροφές – Μειωμένη κίνηση στα διόδια
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Μειωμένη παρουσιάζεται η έξοδος των οχημάτων, το τελευταίο 24ωρο, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω από τα συγκεκριμένα σημεία 939 οχήματα, συνολικά.

Ειδικότερα, από τις 06:00 της Μεγάλης Πέμπτης έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί, από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και ειδικότερα από την Ελευσίνα εξήλθαν 15.552 οχήματα, ενώ εισήλθαν 10.969.

Παράλληλα, έγιναν 888 επιστροφές οχημάτων, ενώ βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις.

Το προηγούμενο 24ωρο (από 06:00 Μεγάλης Τετάρτης έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Πέμπτης) από την Ελευσίνα, εξήλθαν 16.400 οχήματα, ενώ εισήλθαν 13.840 οχήματα.

Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές.

Σε ό,τι αφορά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο, εξήλθαν 17.727 οχήματα, εισήλθαν 14.110 και έγιναν 51 επιστροφές. Το προηγούμενο 24ωρο, ο αριθμός των οχημάτων που πέρασαν από το ίδιο σημείο ήταν 18.809, 16.823 και 46, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα.

Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες του CNN Greece, αρκετά είναι τα αυτοκίνητα που βρίσκονται και σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας, με την αστυνομία να προχωρά σε εξονυχιστικούς ελέγχους για να διαπιστώσει εάν οι ταξιδιώτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από την Αττική.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Θα είναι έτσι μέχρι το Πάσχα η κίνηση είναι στα αναμενόμενα επίπεδα, δεν παρατηρούμε κάποια ιδιαίτερη αύξηση» είπε σε δημοσιογράφους αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Η υπηρεσία μας έχει κάνει πολλές αναστροφές, ωστόσο, φαίνεται πως ο κόσμος συμμορφώνεται» τόνισε επίσης ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ