ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγοράκος: Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες, έχασα 42 κιλά - Ήμουν ένα σακί

Γρηγοράκος: Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες, έχασα 42 κιλά - Ήμουν ένα σακί
Φωτογραφία αρχείου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική»: με τα λόγια αυτά επιχείρησε να περιγράψει τον εφιάλτη που έζησε με τον κορωνοϊό ο πρώην βουλευτής και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γρηγοράκος είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και μια νοσοκόμα κόλλησαν τον ιό από ασθενή που εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο, με πολλαπλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο τεστ που έκανε ο άνδρας πριν εισαχθεί βγήκε αρνητικός, ενώ στη συνέχεια βγήκε θετικός.

Ο πρώην βουλευτής είπε πως δύο ημέρες αργότερα εκδήλωσε συμπτώματα ενώ η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε μετά από επτά ημέρες.

«Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία» ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας παράλληλα πως όταν ξύπνησε, η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι το «μη διαχειρίσιμο».

Μάλιστα, δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου γιατί το διάστημα που έμεινε διασωληνωμένος το σώμα του «άρχισε να τρώει τις σάρκες του».

Χρειάστηκε δε, να πάει σε κέντρο αποκατάστασης όταν βγήκε από το νοσοκομείο.

Ο κ. Γρηγοράκος περιέγραψε επίσης με συγκλονιστικά λόγια τη μοναξιά που επικρατεί στις ΜΕΘ.

«Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σα νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;» ανέφερε ο ίδιος.

Αποκάλυψε δε, πως πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά.

Έχασε 42 κιλά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του και όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης, έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει.

«Ήμουν ένα σακί» ανέφερε ο ίδιος.

Κλείνοντας είπε πως ο ΕΟΔΥ κάνει καλή δουλειά ενώ παράλληλα εκτίμησε πως στο θέμα της διαχείρισης των εμβολίων έγιναν επικοινωνιακά λάθη.

«Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομακτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει» είπε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ