ΕΛΛΑΔΑ

Έως τις 22:00 ανοιχτά τα εμβολιαστικά κέντρα - Πάνω από 100.000 προγραμματισμένα ραντεβού σήμερα

Έως τις 22:00 ανοιχτά τα εμβολιαστικά κέντρα - Πάνω από 100.000 προγραμματισμένα ραντεβού σήμερα
ΙΝΤΙΜΕ

Περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Το πρόγραμμα «Ελευθερία» στη χώρα μας μπαίνει σε νέα φάση καθώς αρχίζουν και στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν από σήμερα έως τις 10 το βράδυ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση τη Μεγάλη Εβδομάδα, οπού περίπου 500.000 συμπολίτες μας εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα της πλατφόρμας και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα εκατομμύριο πολίτες ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους και με τις δυο δόσεις.

Ο κ. Κοντογεώργης εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν.

«Πρέπει να δούμε τι ραντεβού θα κλειστούν τις επόμενες ήμερες για να πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία και αυτό θα γίνει προς το τέλος του μηνά», ανέφερε.

Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, είχε δηλώσει για το εμβόλιο της Johnson & Johnson πως εκτός από το ότι είναι ένα πρακτικό εμβόλιο (διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης), είναι αποτελεσματικό σε υψηλό ποσοστό, άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο και φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.

Η προστασία του εμβολίου με τη μία δόση, αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του, όπως έχει φανεί, έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου Covid, εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες, ενώ μετά τις 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από το θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ