ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες - Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Lockdown: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες - Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Με τον υδράργυρο να δείχνει καλοκαιρινές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέφυγαν τις ημέρες των αργιών στις παραλίες. Η κοσμοσυρροή προκάλεσε ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς λόγω της εύθραυστης επιδημιολογικής εικόνας και σήμερα ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας των οργανωμένων πλαζ.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε σήμερα εισηγήθηκε την επαναλειτουργία των πλαζ και λίγες ώρες αργότερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν από το Σάββατο 8 Μαΐου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η επαναλειτουργία οργανωμένων παραλιών θα πραγματοποιηθεί με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί στην Παρασκευή 7 Μαΐου.

Αν και κάποιοι επιχειρηματίες είχαν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες, είναι σαφές ότι καλούνται σε έναν αγώνα ταχύτητας προκειμένου να υιοθετήσουν άμεσα τις οδηγίες που θα δοθούν την Παρασκευή, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσουν από το Σάββατο ή το νωρίτερο δυνατόν.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών που είχαν επιβληθεί επί μήνες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του εκρηκτικού τρίτου κύματος του κορωνοϊού . Προηγήθηκε το άνοιγμα της εστίασης και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, ενώ η σημαντικότερη ίσως «ανάσα ελευθερίας» αναμένεται σε 10 ημέρες, με το άνοιγμα του τουρισμού που θα συμπαρασύρει και την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες η ζέστη οδήγησε πολλούς Αθηναίους στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και τις παραλίες της Γλυφάδας και του Καλαμακίου απολαμβάνοντας το μπάνιο του μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα που ακολουθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ