ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: «Πράσινη» για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας

Κορωνοϊός - Χάρτης ECDC: «Πράσινη» για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας

Πράσινη είναι για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στους αναθεωρημένους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) σε ό,τι αφορά το δείκτη θετικότητας και στο βαθύ πράσινο στον αριθμό των τεστ που διεξάγονται.

Ειδικότερα, στο χάρτη, η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ECDC, πράσινο έχουν οι χώρες εάν το ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών είναι χαμηλότερο από 25 περιπτώσεις ανά 100.000 και το ποσοστό θετικότητας δοκιμής κάτω από 4%.

Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην καλύτερη βαθμίδα όσον αφορά τα τεστ αναλογικά με τον πληθυσμό στην Ευρώπη, καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Σε ό,τι αφορά τον σύνθετο δείκτη, η χώρα είναι στο «πορτοκαλί», με τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, να είναι στο «κίτρινο». Ο σύνθετος δείκτης περιλαμβάνει τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών, τον ρυθμό των τεστ και τη θετικότητα.

Ο χάρτης δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ